Historiek

Historiek

De familie Meersman, gegroeid uit generaties van kunstschilders, decorateurs en publicisten.

1908: Arthur Meersman; kunstschilder decorateur

1936: Hugo Meersman, graficus: zoon van Arthur, broer van Luc en Jan Meersman, ook beiden schilders- decorateurs. Mijn vader Hugo, gehuwd met Stella van den Eynde, en jarenlang mijn leermeester zowel in het kunstonderwijs als in de dagelijkse praktijk.

De kinderen: Karl, Hilde, Marijke, Ben en Rena Meersman.

Meersman I.D., tot eind 2004 geleid door de broers Karl en Ben Meersman, is een jonge grafische studio, die zich toelegt op grafische vormgeving, illustratie & design. Beeldtaal. - Zoals de groepsnaam laat vermoeden ligt het idee, of een creatief concept, aan de basis van al hun werken. Als tweede peiler is er hun liefde voor " het ambacht " en oude illustratietechnieken. Deze worden niet overboord gegooid, maar uitgespeeld als een sterke troef.

Karl, Marijke en Ben Meersman blijven hun specialiteiten verder uitdiepen, en vanaf 2005 hebben ze elk hun eigen werkplek, en een aangename familiale samenwerking. Samen vormen ze een hechte, grafische tekendriehoek, en interessant voor de klant - een compleet pakket aan grafische dienstverlening.

 

Broer Karl specialiseert zich in de politieke prenten, cartoons, het schrijven en illustreren van boeken.
Meer info: www.karlmeersman.be & mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zus Marijke specialiseert zich in boekillustraties en illustratiewerk in het algemeen.
Contact: www.marijkemeersman.be & mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ben Meersman: specialiseert zich in muurschilderingen, trompe l'oeil en algemene schilderwerken. Een tweede peiler is mijn grafisch werk: logo-ontwerp, opmaak van drukwerk, folders en brochures, Begeleiding van alle grafische toepassingen: fotografie, pre-press en drukwerk. Naast de van vader op zoon overgedragen vakkennis is ook up-to-date grafische software aanwezig om snel te kunnen reageren op de economische realiteit.